AUTO TOTAL

#CEL MAI SUS. 8848

 

Horia Colibășanu se îndreaptă spre tabăra de bază, pe traseul înspre vârful Everest

 

Expediția lui Horia Colibășanu se derulează în cele mai bune condiții până în acest moment. La sosirea în Kathmandu și-a pregătit tot echipamentul de expediție, care a fost preluat de colaboratorii săi pentru a fi dus în tabăra de bază, la 5200 metri altitudine. În acel punct va începe pregătirea pentru ascensiunea propriu-zisă: aclimatizare, antrenament, pregătirea alimentației și nutriției necesare pentru zilele de vârf.

În primele zile de la sosirea în Nepal, Horia s-a întâlnit și cu prieteni alpiniști din întreaga lume cu care a discutat despre expedițiile programate în acest an, altele decât cele comerciale.

“L-am întâlnit pe Peter Hamor, partenerul cu care am mers în alte expediții până acum. El a urcat deja pe Everest, astfel că acest vârf nu mai reprezintă interes pentru el. Am discutat despre ruta pe care voi merge și cu Ueli Steck, un bun prieten alpinist de la care am învățat multe de-alungul timpului. Ueli este foarte rapid pe munte, are un antrenament bun, are o abordare tehnică foarte bună”, a spus Horia despre timpul petrecut în Kathmandu.

În ceea ce privește următoarea etapă, Horia va pleca din Lhasa, oraș situat la 3646,31 m altitudine, spre Shigatse, apoi spre Thingri, pentru ca în 15 aprilie să ajungă în tabăra de bază – 5200 m altitudine.

“Tabăra de bază este locul în care începe pregătirea pentru urcarea pe vârf. Am primit binecuvântare din partea localnicilor pentru ca totul să fie bine și să mă întorc cu bine de pe vârf. Cred în mesajele lor spirituale pentru că ei sunt foarte conectați cu natura și sunt educați de mici să înțeleagă semnele muntelui. Au fost și ani în care ceea ce mi-au spus nu a fost favorabil expediției. Ei sunt primi pe care trebuie să-i asculți aici”, a mai precizat Colibășanu.

Conform programului, sosirea în tabăra de bază avansată va fi în 20 aprilie. Urmează aclimatizarea și ascensiunea spre vârf, după mijlocul lunii mai. În 30 Mai, Colibășanu va coborî de pe munte.