AUTO TOTAL

Nopți friguroase la peste 7000 m altitudine

Horia a început să facă urcări din tabăra de bază avansată spre prima tabără superioară, situată la 7000 de metri. Ultima urcare a însemnat și dormitul peste noapte, în cort, la minus 17 grade Celsius.

“A fost foarte frig. Am îmbrăcat tot echipamentul și tot am înghețat. A fost și condens mare în cort ceea ce a făcut ca frigul să fie și mai greu de suportat. Nu prea m-am odihnit, dar am recuperat când am revenit în tabăra de bază avansată, la 6400 m. În perioada următoare, voi face mai multe urcări și coborâri ca să mă pregătesc pentru ascensiunea finală, după mijlocul lunii mai”, a spus Horia Colibășanu.

El a adăugat că sunt puțin peste 100 de alpiniști în tabăra de bază avansată, care se pregătesc pentru urcarea pe Everest în sezonul din 2017.

Informat despre mesajele de susținere pe care le primește în țară, de la echipele sponsorilor precum și de la publicul care urmărește expediția sa, Horia le mulțumește tuturor pentru suport și gândurile bune. “Să știi că sunt mii de oameni care te urmăresc, care te susțin să obții performanța pentru care te pregătești, care te așteaptă acasă, este o emoție extraordinară care îți dă resurse neașteptate. Le mulțumesc tuturor celor care îmi scriu mesaje de suport”, a mai adăugat sportivul din Timișoara.

Din datele de până acum, prognoza meteo ar fi favorabilă pentru urcarea pe vârful Everest în perioada 18 – 22 mai.

Peste aproximativ 3 săptămâni, Horia Colibășanu ar putea fi primul român care a urcat pe Everest 8848 m practicând alpinism pur  - fără șerpași, fără oxigen suplimentar.

Anul acesta, are loc cea de-a 19 expediție internațională a lui Colibășanu, Everest fiind al optulea vârf de peste opt mii de metri pe care sportivul dorește să îl aibă în palmares.

Horia Colibășanu este susținut pentru această expediție de Timișoreana, Poka, Mercedes-Benz România, FAN Courier, AD Auto Total, Primăria Municipiului Timișoara și Sanovita.

Ascensiunea pe Everest este un proiect al Clubului Sportiv Alternative Timișoara, în care Colibășanu are calitate de membru, afiliat la Federația Română de Alpinism și Escaladă care derulează proiecte de alpinism în calendarul sportiv internațional. De asemenea, Federația Română de Alpinism și Escaladă susține proiectul expediției pe Everest.

Își mai aduc contribuția la expediție și: Vitas, Kathrein România, partenerii de echipament: Marmot, S75.ro, Sport Guru, Suunto, GoPro, Deltatel, partenerii media: Radio România Timișoara și Radio RockFM.

Expediția poate fi urmărită pe www.horiacolibasanu.com și pe pagina de Facebook Horia Colibășanu.